28.2.14

Teme mjeseca, februar 2014.

PROTESTI: bio prvi dan pred kraj utakmice; na mom poslu nema kategorije "izostanak zbog protesta". Iako su protesti ispočetka bili uzbudljivi kao onomad tek instalirani GTA Vice City, kasnije su postali široko polje za špekulacije, a sada su se sveli na hladne upitnike. Ko će nas sada jahati? Koga ćemo opet rušiti? Čuo sam da se Mirad (projekat tobogan na relaciji Smetovi - Zenica i pornići u predizbornoj kampanji) prijavio za premijera.
O protestima se svašta govorilo, neko više neko manje. Ona cura iz Bihaća je najiskrenija. Oni u kravatama najneiskreniji. A oni partizani preko fejsbuka najdosadniji. Moj status - moja stvar, ako se nekome ne sviđa moj, neka piše svoj.

MOYESOV UNITED: Moyes je, ako ništa, dokazao da je sir Alex bio institucija. Od oskudnijeg igračkog kadra pravio je čuda. I Moyes mu je čudo. Upravo ga je sir Alex preporučio upravi kluba i to mu je najcrnja mrlja na karijeri.
Od onog penala koji je dosuđen Realu negdje na početku sezone, više ne gledam fudbal. Fudbal je danas podložniji štelama više nego ikad - toliko je tu love da šeici, rusi i ostali milioneri jednostavno ne smiju gubiti utakmice. O Unitedovom kolapsu sam čitao poslije utakmice sa Olimpijakosom. Kao junajtedovac to teško prihvatam. Izgleda da je ovo loš mjesec za crvene, a?

TOPLI FEBRUAR: nekad je pred kraj prošle godine masovno dijeljen članak o predviđanjima nekog ruskog meteorologa da će ovo biti najgora zima ikad. Tako sam fino kod komše kupio na crno nove zimske gume i uživao pretičući nespremne pasate na prvom snijegu. I na drugom. Treći ne dočekah.
Umjesto trećeg snijega, čekam kada će kod komše doći ljetne gume na crno. Da još jednom uživam pretičući pasate.

Sava "S3" - 90 maraka - za 4 nove gume možete uzeti Samsung "S3"

Nema komentara:

Objavi komentar