29.8.13

Odabir knjiga - Narandžasta

Narančasta boja kombinuje energiju crvene i sreću žute. Ona je povezana s radošću i suncem. Narančasta predstavlja entuzijazam, fascinaciju, sreću, kreativnost, odlučnost, privlačnost, uspjeh, ohrabrenje i poticaj.

Anthony Kieds - Scar Tissue 

Biblija za širinu životnih vidika, sreću u svemu što se radi i neminovnost životnih putova. Najjači prikaz nesputanog zajedništva koje se nije kvarilo uprkos godinama koje donose svoje prepreke. Iako se čini kao sebično viđenje, moram reći da takvo stvarno jeste. Soul to squeeze!
Sa njenim putovima, počinjali su i neki moji koji još traju. Strašno je kada se shvati da su iste prepreke, radosti i razočarenja već jednom pročitane i da reakcije na njih mogu biti puno lakše jer ih je već neko prošao. Takođe uvjerenje u neminovnost svih stvari koje prate, u ovom slučaju skupinu ljudi koje sviraju, znači mnogo, a perpektive su iste. Još ako se doda to da za sve situacije i rješenja imate i oslonac u knjizi jednog od najvećih trenutno, tu nema kraja sreći. Parallel universe!
Scar tissue obuhvata period do 2001. godine. Nakon njega lako je pratiti nenapisani ostatak preko albuma. Isto kao što je bilo lako i pratiti sve napisano u pjesmama prije. Can't stop!
Vrhunac vrijednovanja pomenutih vrijednosti tu se desio prije godinu dana na koncertu na zagrebačkom Hipodromu. Deep kick!
Iako daleko od književnog, ovo je ipak moj odabir i mislim da zaslužuje biti tu. Zapravo ja ni ne volim književnost, nego volim da čitam nešto što me čini narandžastim. Bez recenzija i preporuka, onaj koji je čitao stavio bi je u istu boju. Make you feel better!

Nema komentara:

Objavi komentar