4.1.16

Balkanjeros Šou - zenički novogodišnji ``incident``!

Nakon uspješno organizovane novogodišnje proslave u hotelu ``Dom penzionera`` u Zenici, lider najuspješnijeg zeničkog benda BalkanEros, Haris Abdagić, obratio se javnosti. U cjelosti prenosimo njegovo pismo.


Haris Abdagich & Dunja Fazlić 
I tako, ušetasmo i u Novu, 2016. godinu, pa možemo konačno predahnuti i pogledati šta smo ostavili za sobom u 2015-oj. Ako bismo novinarsko-marketinški analizirali proteklu godinu, to bi otprilike ovako izgledalo: preko 50 različitih svirki i koncerata, mnogo novih kontakata i poslovnih saradnji, završen i objavljen album ``Balkanjeros Rokenrol`` u produkciji Face TV i na kraju, kao kruna svega, više nego uspješno organizovan doček Nove godine.

Međutim, ljudski gledano, to je ipak izgledalo nešto dugačije: preko 50 puta BalkanErosi su publici poklonili i srce i dušu i posljednji atom energije, jer ne znaju drugačije, u tornado pozitivne energije uhvatili su i dojučerašnje hejtere, u nemogućim uslovima i bez ičije podrške skupili lovu i kreativnu energiju da dovrše svoj album i na kraju, poput maratonaca koji trče svoj posljednji kilometar, smogli snage da sve to okrune predivnim dočekom Nove godine, za koji su pripreme trajale preko dva mjeseca, u gradu koji je prestao slaviti nove godine.

Jutros pričam s taksistom, koji mi podnese brzi finansijski izvještaj proteklih nekoliko novih godina. S 350 KM pazara 2010. došao je kroz kontinuiran pad do 36 KM ove godine. Dakle, novogodišnja noć u Zenici, polako ali sigurno, postaje kao bilo koja druga noć, bez ljudi na ulicama, bez ukrasa, bez programa na glavnom gradskom trgu, bez posla za taksiste ili bilo koga drugog. Jednostavno rečeno, BEZ RADOSTI.

Upravo zbog toga je toliko teško i mukotrpno bilo organizovati novogodišnji doček, skoro jedini uspješan u gradu, a iskrena radost na licima naših gostiju je pravi pravcati zenički novogodišnji incident.

Želim istaći da do tog ``incidenta`` nikako ne bi bilo moguće doći da nismo imali ogromnu podršku naših prijatelja, ali i sponzora i poslovnih partnera, a često su baš prijatelji bili i sponzori. Sol Azur poklonio je našim gostima putovanje u Italiju za dvije osobe, kao da je znao da smo svoj prvi inostrani koncert održali baš u Italiji, Stanić Company nam je širom otvorio svoja vrata poklonivši brojne proizvode, baš kao da nam je htio poručiti ``Joy will take you further`` (Užitak će vas odvesti dalje), kako glasi novi slogan Johnny Walker kampanje. Mama Design je jednu od naših gošći obradovala predivnom haljinom, a već danas u svom dizajnerskom studiju radi na novom vizuelnom identitetu benda BalkanEros. Pridružili su nam se i brojni drugi sponzori: `Almy`, Zenica (kompanija  koja slovi za bosanskohercegovačkog lidera u proizvodnji betona i betonske galanterije),  `Cakes by Mia`, Zenica (torte kao prava umjetnička djela, koje kreira Mia Dujmović), Djidji & Co, Zenica (dizajnerski hanmade nakit uz Crystals from Swarovski), ` Frizersko-kozmetički salon Aysun`, Zenica , Stomatološk ordinacija `Smile`, Zenica...

Na kraju, možemo ponosno zaključiti da je nama doček Nove godine bio uspješan i radostan, a što je još bitnije, otvorio je vrata još uspješnijoj godini i svim godinama koje slijede. 

Mogu nam oduzeti sve, ali radost ne damo. Nastavite bajlati uz Balkanjeros Rokenrol.













Nema komentara:

Objavi komentar