26.4.14

Bel Canto u BNPu - epilog

Realno - koncert Bel Canta u BNP je trijumf u svakom smislu.

Ekipa je sastavljena od mladih ljudi iz našeg grada. Trijumfovala nad omladinskim trendovima izgradnji izraza preko TV Showa, prepjeva i napjeva, plaćenih reklama i veza u institucionalnim sferama i pokazala pravi put kako prigrliti publiku sebi. Publika nije glupa, ne može svako napuniti BNP.
U vremenu kada se aktivno priča o zvezdama u Areni i kada zenički portali zahvaljuju nebesima na tom događaju, Bel Canto pokazuje da je snaga u nama, mladim ljudima sa čistim i pravednim ciljevima - da se bave plemenitom profesijom i da je podijele sa ljudima.

foto: sa FB stranice radio Zenita

Na Bel Canto se nadovezuje i Ado Ćuruković, još jedan Zeničanin sa jakim kreativim izrazom. U vremenu kad se monteri kulture prse skupo plaćenim programima iz Srbije i Hrvatske za Zeničko proljeće, Bel Canto puni BNP bez njihove pomoći i pokazuje da imaju poštovanja prema svima koji vrijede. Zato je ovaj koncert važan i poučan - Bel Canto je to sve sam, finasijski, medijski i odabirom programa uspio da se nametne u sferi kulturnog života grada. Sada, ako se slažete, možemo reći da ga ima.

Radio Zenit foto
Dio koncerta je i publika koja je prepoznala kvalitet sastava. Nekako sam uvijek pri stavu da je pružanje kvalitetnog sadržaja najbolji način da se publika privuče. To je dokazao i ovaj koncert - bez pompi i galama sa portala kao što je bio slučaj sa koncertom Seke Aleksić, uspjeli su napraviti koncert za pamćenje. Trijumf publike je za svaku pohvalu.

Generalno gledano, koncert će otvoriti nove puteve za zeničke sastave. Prošle godine Balkanerosi, ove godine Bel Canto, sljedeće - vidjet ćemo ko. Kako sada stvari stoje, teško da će monteri kulture promijeniti mišljenje za nekoliko godina, ali barem sada znaju da ni domaće snage nisu za siromašnih budžeta, nego za punu podršku ispred svih zvezda i zvijezda.

Bel Canto ima vruće ljeto ispred sebe. Puno sreće i radosnih trenutaka!

Nema komentara:

Objavi komentar