31.3.14

Teme mjeseca - mart 2014.

GRIJANJE: otkuda grijanje ovdje? Zato što ga ima.
U periodu u kojem je temperatura iznad 20 stepeni, oni ga uporno puštaju i šalju račune, dok su zimi samo slali račune To nije kompenzacija kao u fudbalu, nego čista pljačka.
Još jedan razlog zašto sam stavio grijanje je nedavna informacija o pokrenutoj tužbi za neplaćeno grijanje. Žena je tužena zbog neplaćanja, međutim pred početak suđenja je njen advokat našao nekoliko zanimljivih zakonskih regulativa - jedna od njih je da ukoliko JP Grijanje ne može zagrijati dovoljno prostorije (oni iz Radakova i Crkvica znaju o čemu pričam) ugovor o grijanje nije važeći. Druga je da JP Grijanje mora svake godine da potpisuje ugovore sa potrošačima. Ja nisam advokat, niti sam ovo provjeravao, samo prepričavam šta sam čuo. Da ne bude rekla - kazala, zamolio bi nekog pravnika da pojasni to. Ima i jačih portala u Zenici, prostor za informacije je veliki, pa bujrum. Take the power back!
Uglavnom, pomenuti slučaj nije došao do suđenja, nego su se vansudski nagodili.

IBRAHIM MAALOUF: Ovo je moj blog, pa komotno mogu izdvajati ono što je meni dobro.
Kad mi ga je Alen Marijanović poslao preko inboxa, osjećao sam se kao kralj Španije kojem je Colombo donio prve poklone sa novog kontinenta.
Valjda će Ibrahim uskoro svirati negdje blizu. Ako bude javite mi - budite mi Vespuci.



HARIS ABDAGIĆ & BALKANEROS: dolazak na svijet nove balkanerosice Kire i generalno slab kooficijent svirki januarom i februarom stavio nas je u malu pauzu. Prošli vikend smo svirali, ljeto je već solidno popunjeno, sunce nam se štima za ulicamanje, Solo popravio Forda, a producent Đani je završio poslove i sad smo mi na redu za snimanje.

Nema komentara:

Objavi komentar