30.11.13

Mija Superstar, nastavak

Mija Superstar ne može odoljeti kamerama i natpisima na portalima. Iako su ti natpisi puno oskudniji nego prije sedam dana, ona i dalje pokušava da upali par reflektora. Našla je mjesto gdje su se upalile kamere, otišla tamo sa tatom i objasnila svoju individuu jezikom pravednika, žrtve montiranih političko - nacionalnih klopki i nevine osobe koja se bori za pravo mišljenja.
Temperament Superstara se ne može zanijekati. Ni Šimunić nije imao toliki kapacitet. Mirno se ušutio da ne bi ugrozio povratak na svoj pravi dom u Australiji. Mija Superstar ide glavom u kamen, taj spotlajt je jači od nje. Još ako se doda tome činjenica da Mija radi u Vladi, kapacitet je puno veći nego kod svih "domovaca" zajedno.
Šimunić nije glup. Ako pogledamo Šimićev video  možemo vidjeti na kojem je nivou prosječni nogometaš. Šimunić ima dobre advokate i savjetnike. Uz to, njegov dom u Australiji je na puno mirnijem tlu, tamo su zakoni čvrsti i isključivi. S druge strane Mija zamjenjuje sve "nedostatke" koje ima Šimunić. Iz ove tačke gledišta, dobro je nasukana.
Mija Superstar svim postupcima očitava nivo kulturne i društvene inteligencije pjevačica i radnika u Vladi sa štelom. Za očekivati je da sljedeći nastavak priče o Miji Superstaru bude spot za novu pjesmu. Da još jednom ovjeri svoj kapacitet pravednog Superstara i glupe poslovne politike. Poslovne politike u kojoj niko ne može prići neprikosnovenom Tompsonu. Ma koliko hodala po mjestima gdje ima kamera.
Za mene će ostati samo tihi ubica u želucu što mi u Vladi radi neko takav.
Ili pomisao što ja ne mogu.
Ili spoznaja da nisam kapacitet za Superstara

Nema komentara:

Objavi komentar