23.11.13

Mija Superstar

Odlučila je biti superstar, ali nije išlo nikako. Tada nije bilo emisija u kojima su se tražili talenti, nego si, jaro, morao platiti BHT-u da te ubace u eter da budeš superstar. Platila je jednom, a valjda je za više trebao jači i istrajniji sponzor. A i tih godina je bio red na Fuada iz Sarajeva i Maju iz Banja Luke, pa je nacionalni ključ bio prevelik da čeka opet.
Ako radi u Vladi, znači da je neko gura. Neko i nečija lova i utjecaj. Ako dodamo tome nacionalni ključ, Mija nam se usrećila kao pravi superstar. Samo joj je ostao fetiš na spotlajte pa se potrudila na način svojstven onima koji žive od ovog kuršlusa.
Kuršlus nego šta. S njene strane odličan. Kome ne bi bio - plata 3 milje, stan bez kirije, na posao u novom autu (ne tramvajem), ljeti u Tunis (ne na Boračko). Najtužnije je što oni koji uvijek imaju, stalno dobijaju još. Kao pravi superstar.
Distanca od stvarnosti, to je to. Zato i imamo službenicu Vlade koja piše ono što je realno ne bi trebalo zanimati. Ako je već zanima, onda je trebala nastaviti s karijerom pjevačice, pa se spotlajtovati na njima svojstven način - "Mija na Farmi rekla...", "Mija se snimala sa...".
Šta je dobro, a šta nije - Evropa se pita, ne mi. Oni su ti koji kažu šta valja, šta ne valja. I ovih par zakona koji su tu, tu su zato što ih odobravaju veći igrači. Ko se ne igra tako, plati kaznu ili dobije prijavu. To smo tražili i eto ga.

Nema komentara:

Objavi komentar