7.4.14

Što to tako svira u zeničkoj Areni?

Prije nekoliko dana pojavila se informacija da gradski monteri kulturnog života planiraju u našu Arenu dovesti Zvezde Granda - skupinu omladine i starih ološa okupljenih oko ideje da kafansko tezgarenje prenesu na velike bine. Dva dana nakon te došla je informacija da je jednu od najvećih Arena na Balkanu - beogradsku - napunila Dubioza Kolektiv.
Znamo svi da se jedna informacija nikada neće pojaviti - da su Zvezde Granda napunile beogradsku Arenu. Zašto - nisu te zvezde ni ona mrežica na Adisovom mikrofonu da bi mogle to, a nit je Pink TV poluglas od marketinga kojeg nose Dubiozini albumi da mogu rasprodati karte za Arenu. Zato imaju našu. I imaju naše montere kulture koji jedva čekaju dati malo guz.. uh izvinjavam se, onima sa Pinka da bi napunili novčanik.


Nedavno smo u Zenici imali javno davanje guz.. uh pardon, plakete. Ćelavi pjevač iz Srbije koji liči na security izbacivača iz diskoteka je dobio plaketu od "zeničana" za humanitarni rad. Šta je uradio? Da li je platio nekom Zeničaninu liječenje, operaciju, presađivanje organa? Da li je donirao zeničkoj javnoj kuhinju šleper krompira? Da li je okrečio školu, napravio dječije igralište, popravio klupu na Kamberovićima ili pomogao ženi da pređe pješački?
Nije ništa od toga. Mi zovemo one skupe telefone kad se plaća operacija, mi plaćamo karte za njihove koncerte iako ne idemo na njih, naši mladi dijele besplatnu hranu u čaršiji i prave igrališta i niko od njih nije dobio plaketu. Nego se dala nekom ćelavom iz Srbije.
Evo sada i vidimo zašto - ti isti monteri kulture hoće da nas počaste zvezdama ne bi li naplatili to svoje davanje guz..., pardon plakete.

Kupleraj za montere kulture
Dok se u najmnogoljudnijem gradu u okruženju ljudi bore da kupe kartu za Dubiozu mi ovdje dajemo guz...., a ja mene - plakete onima kojima i niko u njihovoj zemlji ne daje. Ipak su monteri kulture kod nas mnogo nagodniji kad je u pitanju davanje guz... aaaaaaa! Plakete pobogu, oni daju plakete, ne guzice!

Nema komentara:

Objavi komentar