7.4.14

Zdravko Cvjetković - Zmajevi u Brazilu

Svjetsko prvenstvo uskoro počinje. Evo par ilustracija koje su pratile repku do prvog mjesta u grupi.

Ilustracije je radio Zdravko Cvjetković - rođeni Zeničanin, sada živi u Sarajevu. Završio Likovnu akademiju u Sarajevu, radi kao ilustrator, animator i crtač, digitalno i analogno, za domaće i strane konzumente. Ovdje možete pregledati njegov blog.


Prve ilustracije su vezane za nesretni Portugal i Francusku iz pretprošlih kvalifikacija.




Evo i one koje su nas pratile do prvog mjesta u posljednjim kvalifikacijama. Na prvoj su Grci čiji nas je poraz u Zenici nametnuo kao najozbiljnijeg konkurenta za prvo mjesto u grupi. Ako je do tada bilo skeptika, poslije te utakmice ih je bilo jako malo.



Skidanje Slovačke zastave nije bilo toliko lagano. Sjećamo se utakmice u Zenici i beskrajnog razočarenja koje nas je opet podsjetilo kako nam je plasman uvijek bježao ispred nosa. Tu noć sam među FB prijateljima imao 593 selektora koji bi uradili posao bolje nego Pape, ne obazirući se na rezultate koji su do tada napravljeni. A onda nas je momak lijevo sa posljednje ilustracije uvjerio da nam ovaj put prvenstvo neće pobjeći.



Svi jedva čekamo Brazil - zbog predivne priče naših Zmajeva koju treba završiti na najbolji mogući način. Ova generacija je već napravila nešto što niti jedna prije nije, a postoji prostor da napravi još više.

I www.ulicamamo.com jedva čeka Brazil - pratit će rezove, igre, radosti, golove i Zdravkove ilustracije. Nek nam je Sretan Brazil 2014.

Nema komentara:

Objavi komentar