7.2.14

Zenica 07. 02. 2014.

Sjeća li se iko Nedžada Brankovića? Komisije su potvrdile da je klepao lovu iz državne kase, a on je prije uhićenja otišao u Hrvatsku. Sada gleda svu ovu frku zavaljen u fotelju. Njemu je trebalo paliti auto.
Takođe, ratnim profiterima koji su se obogatili na dilanju nafte, hrane i cigareta, a sad se uvalili u legalne poslove. Imaju i oni auta.
Imaju vlasnici benzinskih pumpi. Nek me neko prostački naguzi ako od poštenog rada mogu skupiti za svoju benzinsku. Mogu, ako bih štedio 250 godina.
Kad se zadeveraju kroz politiku paralelno otvaraju vlastite biznise. Kasumović Maypet, ne znam koji je ono otvorio svoj fakultet u Kiseljaku. Njihova imovina je diskutabilna i zapaljiva kao i ona radnja u Londži. Samo što vlasnik te radnje ili plaća najamninu i još hrani porodicu. Da nije tako, imao bi Šoping centar na Kamberovićima, jel tako?



Zgrada Vlade u Zenici je gorila, vlast je podnijela ostavku. Zapaljeno je i nekoliko automobila konobara iz obližnjih kafića, starijih Renoa čiji vlasnici nemaju para za bolje auto. To nije Vlada, nit je vlast, to su ljudi koji imaju kredite i koji preživljavaju baš kao i mi.
Naravno, nimalo to ne mijenja činjenicu da su mnogi gore pomenuti lopovi to odgledali na TVu i kontali: "fala Bogu, pa se izvukoh na vrijeme". Da li demonstranti ili zakon, jedno od dvoje im mora dohakat. Ako ne dohaka, ovo neće imat smisla.
Pljačka i otimačina je sinonim za našu vladajuću strukturu. Od tih pljački prave vikendice, kuće, fakultete, šoping centre, građevinske kompanije, pilane, rančeve, auto salone, konsalting firme, mikrokreditne organizacije, kladionice i kupuju skupa auta. Kad ih ne bude, bit će mjesta za radnike u državnim firmama i fakultetima koje godinama uništavaju.

Nema komentara:

Objavi komentar