4.2.14

U se, na se i poda se

Na početku bih da se odmah razjasnimo oko jedne istine. Najvažnije tri funkcije u životu su da se hranimo, da izbacujemo ono što nam ne treba i da se razmnožavamo. Dakle, unošenje vode i hrane, izbacivanje iz organizma ono šta nam ne treba kroz fekalije i seksualni odnos, sa podsvjesnom željom da imamo potomke.
Ove tri funkcije nisu samo esencijalne kod nas, nego i kod životinja i biljaka. Samo što životinje jedu recimo otavu i sijeno, a biljke se recimo oprašuju.
Mi smo vremenom razvili svoj intelekt iznad ostalih, pa nekad volimo popiti pivo, poslušati kakve dobre zike ili pročitati knjigu. Ali ne može niko reći da se osjeća bolje pijan, nego kad se izvrne na kauč poslije dobrih makarona. Ili da više uživa u čitanju Dostojevskog, nego u seksualnom odnosu.
Oprostite mi, znam da će neki reći suprotno, ali mnogo je više onih koji će se složiti.

Prvi preduslov za intelektualno uzdizanje
Za dalje razumijevanje teme moramo još jednu stvar naglasiti. Jedna smo od rijetkih vrsta koja može da ima seksualni odnos, bez obaveze da svaki bude razmnožavanje. To znači da je priroda uredila tako da možemo uživati u blagodetima seksa, bez opterećenja da ćemo za devet mjeseci hraniti još jedno čeljade i na tome joj moramo biti duboko zahvalni. Sjetite se svakog vašeg seksualnog odnosa i probajte ga vizuelizirati kao svoju porodicu.

Za dobro i kvalitetno razmožavanje potrebne su dvije osobe suprotnog spola - mužjak i ženka. Za seksualni odnos može svašta nešto - mužjak i mužjak; mužjak, mužjak i ženka itd., ali zadržat ćemo se na prvoj opciji. Da vidimo zašto trebaju i na koji način iskorištavaju svoj potencijal.
Kod mužjaka, njegov adut u razmožavanju su spermatozoidi. Oni se proizvode u testisima i njihov prosječan broj je oko 60 miliona jedinki. Proizvode se konstantno; znači ako ste muškarac dok čitate ovo upravo se u vašim testisima množe mali punoglavci. Nisu svi od njih plodni, tek oko pet posto, dakle 3 miliona. Kod razmnožavanja oni izlaze na dunjaluk i piče prema svom odredištu - ženskom adutu.



Žensku adut je milimetar u poređenju sa kilometarskim adutom muškarca. Jednom mjesečno - jedna jajna ćelija.
Upoređujući prirodne adute, može se zaključiti da su muškarci sa omjerom 3 000 000 000 prema 1 i stalnom kontinuiranom proizvodnjom dizajnirani da se adutima razbacuju. Nemojte me shvatiti pogrešno, nisam doktor, ali sam muško; puno smo skloniji razbacivanju na bilo koje načine. Biće da je priroda i tome dohakala pomenutom institucijom seksual(nih)nog odnosa koji ne podrazumijeva razmožavanje. Biće i da su arapi tome dohakali uzimajući po nekoliko žena.

Giulio Rosati: Harem dance; tamo nikom nije bilo loše

Dakle, mužjaci, kad vam žena kaže da je boli glava i da joj nije baš do jastučenja, ne uzimajte za naprđenost i kao neku sujetu. Isto tako, žene, kad muško priđe da vam diše na uho, ne uzimajte ga kao seljačinu željnog samo jastučenja. Priroda nas je postavila tako.

Dragi, šta ti je to?
Analgin za glavobolju.
Pa ne boli me glava...
Odlično!!!

Nema komentara:

Objavi komentar