22.7.13

Apsurdistan

Evo već se malo smirila hajka oko Apsurdistana. Malo se hajkalo sa jedne, malo više sa druge strane.
Jedna strana je ona koju ovi drugi nazivaju meinstrim ili komercijala, druga je ova koju ovi prvi ni ne nazivaju. Osim ako u međuvremenu postanu iz nekih razloga dio nje. Tada je nazivaju samo pravom stranom.
Uglavnom, Apsurdistan je namirio obe strane. U jednostavnosti zvuka, predstavljanja ideja i približavanja svim ukusima napravio je jedan od najznačajnijih momenata u pop muzici kod nas. Živim blizu bazena i čujem da se neke numere puštaju u istom kontekstu kao i većina turbo pop aranžmana. Tu je Apsurdistan nenadjebiv. Potencijal nemjerljiv.
Druga strana ga je, najvjerovatnije zbog pomenutog potencijala, svrstala u turbo pop aranžman. Užas.
Kada neko dijeli i definiše tabore i još gore kad je to mjerilo onoga šta je dobro a šta nije, nađem se sa istim izrazom lica i kad čujem da nas dijele na nacionalne skupine. Haman da nam je dijeljenje na sfere i grupe ušlo na velika vrata još devedesetih i nikako ne izlazi. A znamo šta je donijelo.
Da se razumijemo, Apsurdistan je do sada najbolji način kojim su ideje koje Dubioza živi dugi niz godina predstavljene svima. I ta je činjenica nenadjebiva.

Besplatni download albuma

Nema komentara:

Objavi komentar