5.11.13

Čipiranje

Paradoks je taj što ga je i Regan svojevremeno nazvao "Mark of the beast".
Pod okriljem sigurnosti, zapadna civilizacija uvodi biometrijsko mikročipiranje ljudi. Šta to znači praktično? Kada je francuska revolucija rušila Kralja, otišla je u dvorac i otjerala ga i poslije ga ubila. I njega i njegovu mu ženu Antonetu. Antonetu znamo po poznatoj rečenici koju je uputila gladnom narodu dok se kupala u mlijeku i orgijala pod maskama: "Ako nema hljeba, neka jedu kolače". Personalno, mislim da je prije egzekucije zaslužila dobru šamarčinu.
Danas je malo drugačije. Ali opet je većina vladara zaslužila šamarčinu prije egzekucije.
Pod okriljem demokratije zapadna civilizacija danas vodi ratove za profit - narkotike (Afganistan), naftu (Irak, Libija itd.). Nije baš za šamarčine, ljudi rade posao na račun nevinih koji pate, ali jeste zato svaki govornik koji govori da nije tako.
Demokratija? Na posljednjim predsjedničkim izborima u SADu, koje imaju oko 300 miliona stanovnika, mogli ste birati predsjednika između dva kandidata - onog koji je za nastavak rata i onog drugog koji je za nastavak rata smanjenom žestinom. Izabrali su drugog, koji je dobio Nobela za mir i donio ratove u još nekoliko zemalja. Tako današnji građani ove zemlje, kao i drugih imaju pravo da biraju u kojem će smjeru ići ta zemlja. Ko je tu za šamarčine?
Naravno, pravi igrači znaju posao. Kako ovaj sa ratovima, tako i ovaj sa čipiranjem ljudi.
Na čipovima će biti vaš bankovni račun i svi podaci koji vas čine insanom u jednoj pravnoj državi. Ako počnete da se žalite na bilo kojoj osnovi, neko vas najnormalnije može ugasiti. Da ne pričamo o eventualnom nezadovoljstvu. Ili tobože revoluciji. Onda vas nema nigdje; odnosno ima, jer će senzori i na autobuskom stajalištu moći da vas prepoznaju. Neće vam morati ni paliti šamarčine.
Godina čipiranja je 2017. Budući da ne kasnimo za svijetom u ratovima, krizama, kreditima, čisto sumnjam da ćemo kasniti i sa ovim. Mi kasnimo samo za stvarima koje čine život ugodnijim.

U nastavku je intervju na sličnu temu. Ovog lika će u budućnosti biti lako isključiti.

Nema komentara:

Objavi komentar