16.4.14

Pharrellomania

Pharrell je pustio suzu radosnicu gledajući omladinu kako se snima plešući uz njegovu pjesmu. Da li je pustio suzu radosnicu zbog tezgi koje ga čekaju ovog ljeta ili zbog osjećaja dostizanja Worholovih pet minuta to nam niko ne govori. Ova stranica bi mogla - Pharrell je zaplakao zbog ovog drugog, a danas plače zbog onog prvog.



Kakva je situacija? Pod direktnim i indirektnim uticajem zemlje iz koje dolazi Pharrell, imamo rat u Ukrajini i Siriji i stihijsko ubijanje ljudi u Egiptu, Libiji i Venecueli. "Pa šta, nije Pharrell kriv za to" - rekli bi mnogi. Nije, ali mi je "happy feeling" nekako bljutav. Michael Jakson posvećivao humanijim porukama ljudima, zašto se njegove pjesme ne marketinzuju i nenameću kao globalni model muzike? Ah, da, čovjek je nedavno umro. Kako i zbog čega, to je posebna tema.



Posebna tema je i omladina koja skače i pleše pred kamerama. Nje bi se mogli dotaći ovdje.
Prije nego ja iznesem svoje mišljenje želim samo da kažem da je Elis Bektaš najbolji status majstor. Iako ovo nema veze sa temom, jedva čekam njegov osvrt na ovu. Znači, omladina misli da je dio globalnog projekta - biti sretan i gledan na Youtube. Omladina ne zna da se svijetu fućka za njih. Vi ste džeco (ovaj Elisov "džeco" je baš lego) nebitni u globalnim okvirima, pripadate svijetu reklamiziranih kampanja i radite ono što drugi žele da rade, nezavisno od onoga šta bi stvarno radili. Da li želite plesati svoj ples, pjevati svoje stihove ili snimati svoje spotove? Onda budite to što jeste i ne glumite ljude preko pola svijeta. Pravite od sebe novost, izbacujte iz sebe ono što mislite, budite svoji i gradite svoje ime. Tek tada ćete moći reći da ste nešto. Pogledajte tog Pharrella - on je to sve uradio.
Sad mu je ostalo da kupi kajmak i zgrće lovu. A ne bi mogao tako da je išao na X Factor iili budaleso kao ostali fareli.

Nema komentara:

Objavi komentar