30.1.14

Teme mjeseca, januar 2014.

GRIJANJE: da se kojim slučajem vodeća građevinska kompanija u Zenici bavi postavljanjem cijevi za dovod pare, odavno bi para iz kakanjske Termoelektrane grijala naše radijatore. Ovako, para ide u havu, a mi plaćamo rate za magistralu kroz Centar.
Da se kojim slučajem vodeća građevinska kompanija u Zenici bavi izgradnjom novih kotlova, odavno radijatori grijali, a kvarovi na starom kotlu bili prošlost. Ovako, ostaje da se nadamo da će u budućnosti u svoj opis posla ta kompanija uvrstiti i navedene projekte. Iako će nam rate biti slične federalnim prema MMFu, barem ćemo u toplom kukati kako Grad nema para. I vozati se gradskom magistralom.

HRANA, NE ORUŽJE: mladi su pokazali da imaju veliko srce. Iako nekoliko njih poznajem, još nisam nikoga sreo, pa im mogu samo ovako čestitati na tome što su uradili. U vremenima kada Gradska kuhinja kuburi sa namirnicama, a gladnih je više nego u doba prije agrarne reforme u Jugoslaviji, dati od sebe znači mnogo.

DELETE GENOCID: sram nek ih bude! Težnja da se satire ono čega se stide je neljudsko. A imaju li ljudskosti ili da li je poznaju? Poznaju, naravno, čim se stide onoga što se desilo tamo i pokušavaju to da brišu. Imaju li je, jako teško pitanje.

SNOWDEN: današnja vijest - Snowden je nominovan za Nobelovu nagradu za mir. Ako ga i počaste, pitanje je da li će prihvatiti. Apsurdno bi bilo da on i Obama imaju istu nagradu u vitrinama. Da mu treba love, (oko milion eura je u pitanju) treba, više nego Obami. Vidjet ćemo da li će moral halaliti milion eura idealima.

Nobel je izmislio dinamit i ostavio lovu za borce za mir

Nema komentara:

Objavi komentar