18.10.13

Albumi: Zvonimir Varga - Buđenja (2013.)

Sreća da postoji internet. Inače bi slike hrvatske scene u posljednjih deset godina bile samo epizode tončijeve sapunice o vječnom konzumiranju talentovanih mladih djevojaka uz pokoju epizodu stare provjerene koja uzaludno pokušava da se ustabili od ljeta do ljeta.
Vargin osmi album je intiman i tih. Svirao ga je na gitarama i klaviru, editovao ga kroz nekoliko običnih efekata i izdao ga na netu.
Da ima finog u sebi - ima, ali ipak je previše fin da bi dobio na kvaliteti. Mislim, ko bi mu ovako finom mogao reći da mu neke pjesme previše liče na pjesme drugih.
Samo instrumentarijem i intimom izgrađuje muzički identitet. Stalna boljka mu je prejak uticaj drugih.
Album bi bio jako divan da ga je sveo na nekoliko pjesama. Tada bi se i moglo reći da je jako dobar. Ovako je negdje na sredini - previše neoriginalan da bi bio dobar i previše fin i samostalan da bi bio loš. Čovjek sam radi i to je svakako vrijedno pažnje.
Vrijedno pažnje, pa evo tu je i link za download. Ako ništa skidanje je besplatno, a isplati se skinuti zbog nekoliko pjesama u kojima nisam mogao prepoznati tuđi rad. Ne znam, možda se i nekome posreći da ne čuje ni u jednoj, pa se album učini jako dobar.

Besplatni download albuma

Nema komentara:

Objavi komentar