14.2.17

Jeste li probali Egg & Atom, novu zaraznu igricu koju potpisuju visočki studenti

Egg & Atom je arkadna igra u kojoj je cilj provući jedan od elemenata, jaje ili atom, kroz otvore koji su u pokretu. Što dalje idete, teže postaje. Igra testira vašu koordinaciju ruku i očiju, te što dalje idete morate se oslanjati na reflekse i tempo koji ste sami sebi zadali. Radnja se odvija unutar točka na nebu. 

Na ovoj aplikaciji su radili Kerim Silajdžić i Tarik Ćosović, mladi kreativni umovi koji dolaze iz Visokog.

Kerim je prva godina na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i on potpisuje  dizajn kao i ostale vizuelne elemente ove igrice. Bavi se crtanjem od osnovne škole, a digitalno crtanje i dizajn je upoznao prije 2 godine.

Tarik je također prva godina i studira na Fakultetu informacijskih tehnologija Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru. Tarik studira programiranje što je i bila njegova uloga na ovoj igri, razvoj i programiranje igre.

Ideja za igricu se pojavila u isto vrijeme kao i prethodna igrica koja je osvojila prvo mjesto na Microsoft Coding Challenge-u. Međutim u to vrijeme je trebala biti malo drugačija te nositi potpuno drugi naziv koji se tokom vremena mijenjao, te je poprimila današnji oblik.
Glavni dio igrice je završen u veoma kratkom roku, ali sporedni dodaci su morali čekati zbog fakultetskih obaveza te činjenice da Tarik studira u Mostaru, a Kerim u Sarajevu, pa se čekao svaki slobodan trenutak da se nastavi rad na igrici.
''Mi mislimo da je ova igrica ogroman napredak u odnosu na prvu i nadamo se da ćemo ovim tempom nastaviti dalje, te da će naši sljedeći proizvodi biti mnogo kvalitetniji i pristupačniji.'' - izjavili su mladi visočani
Igrica se trenutno nalazi samo na Android platformi i možete je skinuti besplatno.
(link za download)

''Pravljenje igrica za mobitel je do sada bilo zabavno iskustvo iz razloga što je to nešto sto radimo pored svih drugih obaveza. Glavni razlog zbog kojeg je ovo nešto u čemu uživamo je što na našim prostorima nema mnogo programa na koje se možemo osloniti pa sve što mi radimo i sve što vidite u finalnom proizvodu je rezultat našeg snalaženja i istraživanja o problemima s kojim se susrećemo tokom realizacije projekta.''




Nema komentara:

Objavi komentar