8.4.16

Koncert filmske muzike Srednje muzičke škole

Srednja muzička škola u Zenici je u okviru manifestacije Zeničko proljeće u četvrtak održala odličan koncert pod nazivom "My way". Tematika koncerta bila je filmska muzika.



Zenička Srednja muzička škola je rasadnik talenata, muzičara i muzičkih pedagoga. Ovim koncertom potvrdili su da su i srednjoškolci dobri muzičari i da mogu iznijeti zahtjevan koncert na svojim leđima. Iako su na koncertu učestvovali nastavnici i profesori škole najveći dio "posla" bio je na učenicima i uspjeli su ga uraditi kao "veliki".

Učestvovali su orkestri i manji sastavi. Ekipa omladinaca koju vodi prof. Davorin Bošnjaković (na snimku) je ekipa koja već duže vrijeme vježba i koju ste mogli čuti na nekim događajima. Mlađe generacije srednjoškolaca odrastaju gledajući globalnu muzičku scenu, imaju savršenu dikciju na engleskom (na snimku nema pjevanja, ali ako ih budete slušali nekad obratite pažnju) i prozapadne manire sviranja. Njih spominejmo samo zbog toga što ih možete čuti na priloženom, a ostale učesnike nadamo se da ćete imati prilike čuti uživo, jer je svaka tačka koncerta imala svoj pečat i svoj doprinos cijelom događaju.

Ovaj članak može biti i preporuka za svaki sljedeći koncert Srednje muzičke škole u Zenici.


Nema komentara:

Objavi komentar