6.12.13

Svjetsko prventstvo 2014. - Zair

Zair - jedini koji su primili 9 golova
Prvo, ulažem protest Platiniju, Blateru i ostaloj bandi. Da sam Mamić, slobodno bi rekao na šta ih nabijem. Ovako, pošto je Mamić deklarisani vlasnik tog izraza, mogu im samo poručiti da mi više nisu draga raja.
Drugo, mrzim Grke. Opet će se radovati uz onakvu igru. Ili bi bolje bilo reći antiigru. Kao što je Osim jednom rekao "jedina gora stvar od gledanja grka je igrati sa njima",
Treće, i Portugalce. Bez ijednog drugog razloga nego jer mi se tako hoće,
Prvo (dodatak), mrzim Francuze. Za njih to nije izvlačenje iz šešira, nego iz džepova. Već ko zna koji put.

Četvrto - BIH, Argentina, Iran i Nigerija. Znate li koja je najveća pobjeda u historiji svjestkih prvenstava? Jugoslavija - Zair 9:0, Gelzenkirhen 1974. Kako? U vrijeme svjetskog prvenstva bio je Ramazan, a Zairci su muslimani. Jadnici su morali igrati utakmicu na plus 35, posteći, bez vode i hrane. Jedina taktika "naših" je bila da igraju od noge do noge. Kad su zairci umorli, onda su im samo filjali golove.
U grupi imamo dva potencijalna zicera. Jedni su deklarisani muslimani, drugi su, koliko znam, pola pola. Ramazan je ove godine tu negdje, u vijeme prvenstva, pa ako se poklopi sve, mogli bi se fino proveselit. Ako ovi naši nisu postači, naravno.

Nema komentara:

Objavi komentar